Kovácsoltvas erkélykorlát

A kültéri korlátrendszerek telepítése valódi szakértelmet igényel. Nagyon fontos, hogy a kivitelezést végző szakember tisztában legyen a technológiai lehetőségekkel és elvárásokkal. Egy rosszul kivitelezett korlát óriási károkat tud okozni a későbbiekben!
Kovácsoltvas teraszkorlát

Hova legyen rögzítve a kovácsoltvas korlát?

Ez a kérdés talán a legfontosabb és sajnos sokan nem gondolkodnak előre. A kovácsoltvas korlátot minden esetben a légcélszerűbb a homlok részre (oldalra) szereltetni.

A helyes út...

A kovácsoltvas korlátot még a homlokzati szigetelés megléte előtt szereltessük fel, vagy legkésőbb a színezés előtt. Miért? A kovácsoltvas korlát úgy tud a legstabilabb lenni, ha közvetlenül az födémbe rögzítjük és nem valamilyen távtartóval a homlokzati szigetelésen keresztül. A legszerencsésebb, ha még nincs fent a szigetelés! Ha a szigetelés már felkerült, akkor sajnos bontani kell, de csak a korlát oszlopok talpainál természetesen. Ne engedjük a távtartózást! A bontás többletköltséget jelent, mivel nekünk is munkánk van vele, illetve majdan vissza kell szigeteltetni és ez is költség lesz valószínűleg. Úgy járunk a legjobban, ha már a tervezés alkalmával felvesszük a kapcsolatot azzal a céggel, aki majd a kovácsoltvas erkélykorlátot szereli majd.

Mikor nincs más választásunk...

Ha mindenképpen a járófelületre akarjuk rögzíteni a korlátot, vagy más lehetőség nincs, akkor fontos, hogy olyan cég kivitelezze a szerelést, aki tényleg ismeri a technológia előírásokat.

A burkolaton keresztül való szerelésnek több buktatója is van:

  • eltörhet a burkolat, ha nem megfelelő szerszámot használ annak átmarásához.
  • átfúrhatja a vízszigetelést, ha nem tudja hogyan kell és mennyire lefúrni
  • feltörhet a burkolat és az ajzat beton, ha nem megfelelő rögzítő elemet használ a korlátok rögzítéséhez. Sokan feszítő dübelt használnak. Tilos!
  • a burkolat átfúrásánál nem megfelelő dilatációs távolságot hagy a különböző anyagból készült elemek között. A tömítettség megszakadhat és beázik és felfagy a burkolat.
  • nem megfelelő tömítőanyagot használ a vízszigeteléshez

Lakáson kívül ahol fagynak csapadéknak van kitéve korlátunk, ott a szerelés nagy szakértelmet igényel! Kérdezze meg, hogy mivel lesz megakadályozva, hogy a csapadék ne jusson a burkolat alá, valamint kérdezzen rá a rögzítésre is. Ilyen esetben kizárólag ragasztással lehet rögzíteni az aljzatba, mivel a ragasztás nem terheli a betont!

Kovácsoltvas korlátainkra vonatkozó garancia

Amennyiben oldalra rögzítünk semmi probléma, tűzi horganyozott kovácsoltvas korlátainkra 10 év szerkezet garanciát vállalunk.

A probléma a járófelületre (burkolatra) való rögzítés esetén van. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen probléma ne legyen a korláttal később, de itt a legnagyobb veszély a felfagyás. Amennyiben a burkolat alá télen víz kerül, a burkolat felválik és ezzel kár keletkezik. Amennyiben ez megtörténik, nagyon nehéz megtalálni az igazi felelőst, mert mi is illetve a burkoló is és a kőműves is hibázhatott. Nem lehet egyértelműen a felelőst megnevezni. Ezért minden ügyfelünket kérjük, hogy ha nem feltétlenül muszáj, ne a burkolatra szereltesse lakáson kívül a korlátját.

Kültéri burkolatra szerelt korlátainknál a felfagyásra nem tudunk a fenti okok miatt garanciát vállalni, bár ennek ellenére mindet megteszünk annak érdekében, hogy probléma miattunk ne lehessen. Ebben az esetben csak a kovácsoltvas korlát szerkezetre tudunk garanciát vállalni, ami tűzi horganyozott kivitelben 10 év, illetve anélkül 3év.

Kalkulátorok
Kovácsolt termékeink
Rozsdamentes termékeink
Előtetőink
Fémipari munkák
További oldalaink
Fémdekor Kft. Facebook csatorna
Fémdekor YouTube csatorna

Tisztelt Turóczi Úr!

A tegnapi nap folyamán munkatársai elvégezték a megrendelt munkát. Köszönöm szépen a kiváló teljesítést, mindenben pontosan olyan lett, mint amire gondoltam! Munkatársairól csak annyit, hogy becsülje meg Őket, kiváló szakemberek, munkájuk és viselkedésük mindenben olyan példát mutattak, amit példa értékűnek kellene, hogy tekintsen ma Magyarországon mindenki, akik vállalkozásban, szolgáltatásban dolgoznak! A számla ellenértéken átutalásáról a jövő hét első felében gondoskodom, amennyiben itt az ünnepek alatt szeretne egy jót vacsorázni családjával, szeretteivel kérem látogassa meg hajónkat, éttermünket.

Tisztelettel: Zsiros László
fortunahajo.hu

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Nagyon örülök neki, hogy Önöket választottuk. Az elkészült korlát szép, dísze lett a lakásnak. A munka ütemezése a megbeszéltek szerint történt. Sándor Úr vezetésével az itt dolgozók vigyáztak arra, hogy a rögzítéseknél véletlenül se történjen csempetörés, vagy fal károsodás. A takarások, a rend folyamatos fenntartása is bizalomkeltő volt. Érdekes volt számomra a modern argon védőgázas technológiájuk, bár hallottam, hogy még újabb dolgok is vannak már. Büszke lehet a munkatársaira !

Köszönettel:
Maróti László egy megrendelőjük

Rozsdamentes korlát és kovácsoltvas kerítés - FémDekor Kft. | ©2010-2018 Minden jog fenntartva